Testa din hemsida

Testa din hemsida innan publicering

Vill du testa hemsida innan publicering? Det är ett bra sätt att försäkra dig om att allting står rätt till och om du behöver gå tillbaka och ändra. Vilket typ av publiceringsprogram använder du dig av? Om du till exempel har WordPress installerat på din hemsida kan du använda dig av förhandsvisning, en funktion som finns tillgänglig på de flesta programmen.

Använd utkast och privata inställningar

Vill du testa hemsida innan publicering kan du ändra inställningarna på hemsidan till privat. Det betyder att endast du har tillgång till din sida och därmed kan testa hemsida i lugn och ro. Det är också ett bra sätt att samla inlägg och information innan du presenterar den för omvärlden. Det är alltid mer intressant att besöka en hemsida som är full av information, bilder och text än att komma till en sida som fortfarande håller på att byggas om. När du känner att du börjar närma dig ett slutresultat kan du bjuda in en vän och be hen komma med konstruktiv kritik. Det är alltid bra att låta fler personer ta del av din hemsida och dela med sig av sina spontana tankar och idéer. Låt den konstruktiva kritiken leda dig i ditt arbete.

Kolla din hemsidas hastighet

Ett annat relevant sätt att testa hemsida är att låta den gå igenom ett hastighetstest. Det betyder att du kollar hur snabbt din hemsida laddas och om du eventuellt måste göra några ändringar där. En hemsida som tar mycket lång tid att ladda kan göra all skillnad för en besökare. Med hjälp av gratistjänster på nätet kan du få en överblick och se om det finns problematik som du lätt kan lösa innan publicering. Använder du dig av väldigt högupplösta bilder eller har du installerat massor av funktioner som tar tid att ladda upp? Gör din hemsida både attraktiv och snabb.

Kommentera