Vilket webbhotell ska jag välja

Vilket webbhotell ska jag välja?

Vilket webbhotell ska jag välja? Det är en fråga som många frågar sig i en tid då allt fler sätter upp hemsidor och profilerar sig på nätet. Det är en relevant fråga som inte alltid har ett direkt svar. För det första måste du tänka efter lite på din nuvarande behov och hur de kan komma att ändras i framtiden.

Börja i rätt ända

Innan du frågar sig själv: vilket webbhotell ska jag välja, är det bra att reda ut begreppen. Ett webbhotell är en tjänst som tillåter dig att ha en hemsida att publicera på nätet. Behöver du en hemsida eller kan du klarar dig lika bra med en Facebook-sida? Många som frågar sig själva: vilket webbhotell ska jag välja? har inte övervägt de olika alternativen som finns. Webbhotells.se jämför svenska webbhotell om du vill se tester innan du väljer exakt vilket webbhotell du vill använda. Du kan exempelvis sätta upp en gratis blogg med hjälp av verktyget WordPress. Är du säker på att du vill ha och behöver en hemsida? Då kan du börja se efter dina olika alternativ och vad dem innebär för dig och din verksamhet. Du kommer bland annat att få tillgång till saker som lagringsutrymme, trafikkapacitet och säkerhet. Hur mycket du behöver av varje beror på din typ av verksamhet.

Välj efter behov

Vilket webbhotell ska jag välja? Det beror helt på vad du kommer använda hemsidan till. Om du exempelvis är en författare som vill publicera din texter till en bredare publik kommer du ha helt andra behov än en mediemänniska som vill publicera mycket film och foto. Kommer du driva näringsverksamhet och ta betalt genom hemsidan är det dessutom viktigt att du har hög trafikkapacitet och att dina kunders säkerhet är garanterad. Många webbhotell erbjuder paketlösningar där du kan bygga en enkel hemsida och publicera den på några minuter. Det behöver inte heller vara särskilt dyrt, priser börjar runt 10-15 kr per månad.

Kommentera